Vize İçin Gerekli Belgeler

Başak Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

Ücretsiz daha fazla bilgi için aşağıdaki iletişim yazısına tıklayarak formu doldurunuz ya da bize direk aşağıdaki e-mail adresimizden mesajınızı gönderiniz

Almanya Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

 

1-    Eksiksiz doldurulmus başvuru formu

2-    Pasaport

3-    Arka fonu beyaz, 3 adet son 6 ayda çekilmiş ve rötuşsuz orijinal fotoğraf

4-    Dil kursu ya da üniversite süresini kapsayan ve  ödenen miktarı gösteren, gidilecek okula ait kabul belgesi

5-    Okul ya da üniversite eğitiminden sonra Türkiye’ye döndüğünüzde çalışacağınıza dair belge ve Almanca eğitiminin iş hayatınızda gerekli olacağını belirten bir yazı.

6-    Anne ve babanıza ait muhtardan yeni alınmış ikametgah senedi

7-    Yurtdışında geçerli olan sağlık sigortası

8-    Alman Yabancılar Kanununun 84. maddesi gereğince, Alman Yabancılar Şubesi tarafından tasdik edilmiş ve Almanya'ya geliş sebebini ve süresini belirten (üniversite eğitimi, dil kursları v.s.) bir taahhütname veya (Garantörün Türkiye'de ikamet etmesi durumunda) bir noter tarafından tasdikli ve Almanya'daki öğrenim veya dil kursu süresi için ayda en az 720 Euro ödeneceğini garanti eden bir taahhütname ve garanti eden kişinin gelirini ve ödeme kapasitesini gösteren tasdikli belgeler

9-    Gelir Belgeleriniz (Banka hesap dökümü, tapu, araba ruhsatları vb.)

10-    Eğer ailenize ait bir şirket var ise kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri’nin asılları ya da noter tasdikli örnekleri

11-    Hala öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi ya da mezunsanız diplomanızın aslı ya da noter tasdikli örnekleri

12-    Eğer çalışıyorsanız işvereninizden döndüğünüzde yine aynı yerde çalışacağınızı teyid eden mektup

13-    Almanya’daki okuldan en az 90 günden fazla olmak koşuluyla dil kursu kayıt belgesi ve/veya üniversite başvuru ya da üniversite kabul belgesi

14-    Daha önce bir dil kursuna gittiyseniz kurstan alınan sertifika ya da kursun konsolosluğa hitaben yazacağı mektup

 

Not: Tüm Türkçe belgelerin Almanca tercümeleri ve bu tercümelerin de yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olması gerekmektedir.

Not: Her evraktan ikişer adet fotokopiye ihtiyaç vardır.


Yukarıdaki liste bilgi amaçlı hazırlanmıştır, Sadece yukarıda ki bilgilere dayanarak yaşanacak olumsuz gelişmelerden Başak Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ve temsilcilikleri sorumlu tutulamaz.