yandex
Vize Icin Gerekli Belgeler » Başak Eğitim Danışmanlığı

Vize Icin Gerekli Belgeler

12-05-2017, 05:24 181

Almanya Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

1- Eksiksiz doldurulmus başvuru formu
2- Pasaport
3- Arka fonu beyaz, 3 adet son 6 ayda çekilmiş ve rötuşsuz orijinal fotoğraf
4- Dil kursu ya da üniversite süresini kapsayan ve ödenen miktarı gösteren, gidilecek okula ait kabul belgesi
5- Okul ya da üniversite eğitiminden sonra Türkiye’ye döndüğünüzde çalışacağınıza dair belge ve Almanca eğitiminin iş hayatınızda gerekli olacağını belirten bir yazı.
6- Anne ve babanıza ait muhtardan yeni alınmış ikametgah senedi
7- Yurtdışında geçerli olan sağlık sigortası
8- Alman Yabancılar Kanununun 84. maddesi gereğince, Alman Yabancılar Şubesi tarafından tasdik edilmiş ve Almanya'ya geliş sebebini ve süresini belirten (üniversite eğitimi, dil kursları v.s.) bir taahhütname veya (Garantörün Türkiye'de ikamet etmesi durumunda) bir noter tarafından tasdikli ve Almanya'daki öğrenim veya dil kursu süresi için ayda en az 720 Euro ödeneceğini garanti eden bir taahhütname ve garanti eden kişinin gelirini ve ödeme kapasitesini gösteren tasdikli belgeler
9- Gelir Belgeleriniz (Banka hesap dökümü, tapu, araba ruhsatları vb.)
10- Eğer ailenize ait bir şirket var ise kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri’nin asılları ya da noter tasdikli örnekleri
11- Hala öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi ya da mezunsanız diplomanızın aslı ya da noter tasdikli örnekleri
12- Eğer çalışıyorsanız işvereninizden döndüğünüzde yine aynı yerde çalışacağınızı teyid eden mektup
13- Almanya’daki okuldan en az 90 günden fazla olmak koşuluyla dil kursu kayıt belgesi ve/veya üniversite başvuru ya da üniversite kabul belgesi
14- Daha önce bir dil kursuna gittiyseniz kurstan alınan sertifika ya da kursun konsolosluğa hitaben yazacağı mektup

Not: Tüm Türkçe belgelerin Almanca tercümeleri ve bu tercümelerin de yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olması gerekmektedir.
Not: Her evraktan ikişer adet fotokopiye ihtiyaç vardır.